maandag 10 december 2012

Facebookmoeders

Lieve Bram,

Vieze vrouwen. Ik ken er wel een paar. Niet alleen naar frituurstinkende, snordragende vrouwen, nee, sinds kort bestaat er een nieuwe vorm van viesheid. Vrouwen hebben namelijk de behoefte om alles te delen. Zo ook de poepluierdragende ellende die ze uit zich hebben weten te persen. De Facebookmoeders.

Deze Facebookmoeders houden van kinderen en voelen de druk van andere Facebookmoeders om foto's van hun kroost op het wijde wereld te slingeren. Het ergste zag ik laatst op de Facebookpagina van een 16 jarig meisje. Net bevallen van een kerngezonde zoon. Foto's van zijn blote billetjes in een warm, naar Zwitsal ruikend badje kregen meer dan 40 likes. Want als 16-jarig meisje, net verlaten door je nog jongere vriendje, geef je het goede voorbeeld. En dat moet iedereen zien.

Wat zo dom is aan deze Facebookmoeders is dat ze niet weten wat er allemaal mis kan gaan. Foto's van je kind in bad is natuurlijk enig. Iedereen kwijlt van het zien van een pasgeboren dingetje met grote ogen en kleine grijperige handjes. En zo komt Benno L. alleen maar makkelijker aan rukmateriaal. Het is ranzig, maar de waarheid. De moeders vergeten altijd het vinkje vrienden aan te vinken. En zoals je weet Bram, het kan misgaan als je dat vergeet. Denk maar aan Merthe, dat schaap uit Haren met haar verjaardagsfeest.

Ik mis de tijd dat zij nog gewoon op Hyves zaten, Bram. Toen Facebookmoeders nog lekker krabbelplaatjes en kroostfoto's naar elkaar stuurden. Ze nog aparte mapjes hadden, waarin stond 'kinderen' en dan een leeftijdscategorie. Maar het kan niet meer. De tijdlijn kun je niet negeren en we worden overspoeld met moedergevoelens. Maar ik haat kinderen Bram. Daarom pleit ik voor een moedergevoelens-deelforum. Met een slot erop. Een hele grote, waar alleen moedersleutels in passen. En babyvingers.

Groetjes,
Iris

1 opmerking:

  1. Ik heb er een liedje over geschreven. Groetjes!

    http://blog.stanzamuziek.be/2012/12/22/facebookmoeders/

    BeantwoordenVerwijderen