woensdag 5 december 2012

Rolmodel

Lieve Iris,

Het gaat niet goed met de wereld. Maar dat hoef ik je niet meer te vertellen. Dat deed jij net al. Ik ben het volledig met je eens. Helden worden niet meer geboren in deze tijd. Zelfs Superman en Spiderman zijn slappe aftreksels van wat het vroeger was. Om nog maar te zwijgen over onze muzieksupersterren. 

Het gaat niet meer om het muziek maken, maar om de persoon. Lady Gaga, Justin Bieber. Het zijn allemaal productiesletjes. Justin zette een schattig filmpje op Youtube en zag er ook nog eens leuk uit. Een marketingplannetje bouwen en je bent klaar. Een nieuwe superheldster is geboren. Opgevoed met geld en aandacht. Niet met liefde voor muziek. 

Het zijn allemaal mannetjes. Pure arrogantie in combinatie met geld. Stinkend rijke over het paard getilde creaties met hordes stinkend jaloerse mindermensjes erachter. Het is eigenlijk om te walgen. En dat doen we ook met z'n allen. Of ja. De mensen met muzieksmaak. 

We missen een echt rolmodel in deze wereld. Vroeger hadden we Ali B. Ali was de grootste knuffelmarrokaan van ons land. Met Ali nog op de TV - afgezien van de belachelijke tv-commercial van dat falende telefoonbedrijf -, zou er geen grensrechter letterlijk onder het gras gestopt worden. Ali zou hen toespreken zoals Steve Jobs dat deed en ze zouden het nooit meer doen. Nu kijken ze op tegen een kickboxer die bij het minste iemand een klap op zijn smoel geeft. Dan kun je nog beter een narcist hebben. 

Maar zelf heb ik ook geen rolmodel. Vroeger was het Samson. Die van Gert. Een pratende hond die grapjes maakt is altijd goed. Maar nu? Helemaal geen meer. Ik kijk niet meer op naar mensen. Op een of andere manier stellen ze je altijd teleur. Of ze stinken. Maar dat is weer een heel ander verhaal. 

Groet,

Bram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten