dinsdag 25 december 2012

Homo's en Jezus

Lieve Iris,

Jezus is een onbereikbare man. En ook al bereik je hem, dan heeft hij er schijt aan. Het boeit hem niet. Wat hij zegt en beweert, dat is de waarheid. Jan-Peter en zijn vrouw zullen het beamen. Want het staat nou immers geschreven. En wat geschreven staat, dat is waar. Ook al is het een oudbollige lap tekst met onverklaarbare zinsconstructies. Zo is het. Zo moet het zijn. Iedereen moet zich eraan houden, Iris.

Tussen het verorberen van mijn gepaneerde kipfilet, de slagroomvruchtentaart met extra slagroom en twee kilogram kerstkransjes met gekleurde spikkels, heb ik me geƫrgerd aan de geestelijk leider van deze wereld. De Paus. Je kent hem wel. Die man met de witte haren, het witte gewaad en een dozijn aan golfkarretjes die liefkozend Pausmobiel wordt genoemd. Die man.

Want wat zei onze vriend, Iris? Iets over homo's. Die zijn vies, smerig, onaangenaam en slecht voor de mensheid. Bijna net zo erg als de Nazi's, als het aan Paus Benadixkut ligt. Het is een gevaar dat dient worden uitgeroeid. Alsof de satan zijn duivelse stok in de poeperd van een man steekt en hem zo op hetzelfde geslacht laat vallen. En dat is niet goed. Zo staat het niet geschreven. De man houdt van de vrouw. Het staat zwart op wit in de Bijbel, Iris.

Hij legde er nog maar eens de nadruk op tijdens zijn jaarlijkse bedankt-voor-die-bloemen-toespraak. Stiekem moet ik er wel om lachen, Iris. Ik ga dan altijd denken aan het verhaal van kerst. Jezus werd geboren uit de Heilige Maagd Maria. Een engel bracht haar de bevruchting terwijl Jozef hout aan het hakken was en bramen zocht. Zo staat het ten minste geschreven.

Maar, Iris, ik heb een andere versie gelezen. Na een avond met veel wijn werd Maria verleid door een man. Ze wilde trouw blijven aan Jozef, maar kon door haar dronkenschap haar vrouwelijke hormonen en klepperende eierstokken niet bedwingen. Op een hooiberg in een verlaten steegje bedreven de twee de liefde. Bij het afscheid vroeg Maria de man naar zijn naam. 'Zeg maar dat het God was', vertelde de beste man haar. En zo geschiedde. Negen maanden later werd ze moeder van Jezus. Terwijl Jozef alleen maar hout hakte en bramen verzamelde. Het was een wonder. Wie kon de vader zijn? 'God', zei Maria.

Zo is het gegaan, Iris. Dit is de waarheid. Het staat geschreven.

Liefs,

Bram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten